Lombkoronasétány, Súr

Írta és képek: Szekeres Zsanett

Még szinte „meleg” volt az Urasági szőlőhegyen átadott lombkoronasétány és erdei pihenőpark, amikor meglátogattuk. Ugyanis ott jártunk előtt alig egy héttel adták át, ünnepélyes keretek között. 

A Bakony egyébként is mindig jó választás egy kis túrázásra, kirándulásra, hiszen nagyon szép kilátás tárul elénk a lankákról. Súr, amely tavaly elnyerte a „ Magyarország legszebb fekvésű települése” megtisztelő címet is, nagyon takaros, rendezett település benyomását kelti. Folyamatosak a fejlesztések, újítások. 
  Az alapos kitáblázásnak hála könnyű odatalálni a szőlődombon elterülő építményhez. Kimondottan biztonságos, mondhatni kényelmes módon lehet végigjárni a nem túl hosszú utat, ami során bármerre nézünk, a természet szépségét élvezhetjük. A remek kialakításnak köszönhetően, a legkisebbek is bátran átélhetik az élményt. A megfáradt túrázókra, illetve azokra is gondoltak, akik szívesen megpihennének a természet lágy ölén. A szép, fából készült asztaloknál kényelmesen elkölthetünk egy ebédet is akár. Az extrém élmények kedvelői a drótkötélpályán csillapíthatják adrenalin éhségüket.

Az oda – vagy visszavezető úton, ha gyerekekkel vagyunk, álljunk meg a Pipi-tér fantázianevű játszótéren; érdemes!