A Nemzeti Parkok jövőjét veszélyeztető törvényjavaslat elbukott!

Kedves Természetvédő!

  170 civil szervezet, köztük a Megnézlek Magyarország Blog valamint a veletek való közös munkánknak köszönhetően a nemzeti parkok jövőjét veszélyeztető törvényjavaslat elbukott: június 1-én az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek nyilvánította a tervezetet. Így a természeti értékeket veszélyeztető törvény ebben a formában nem léphet hatályba. Nagy siker ez mindannyiunknak, és a Te segítséged nélkül ez nem valósulhatott volna meg!
  Nem dőlhetünk azonban hátra, a korábbi probléma újabb szinten jelentkezik: a hazai természeti értékek védelmét ugyanis nemcsak a hazai jogszabályok, hanem az Európai Unió irányelvei is nagyban meghatározzák, és most éppen ezek kerültek veszélybe.
  Az Európai Bizottság, engedve a rövidtávú gazdasági érdekek nyomásának, felülvizsgálja a két legalapvetőbb uniós természetvédelmi direktívát: a madárvédelmi és élőhelyvédelmi irányelvet. Ennek kapcsán össz-európai konzultációt írtak ki, amelynek során mindenki elmondhatja a véleményét.
  Arra kérünk Téged, hogy ismét segíts nekünk a hazai természeti értékek megőrzésében! Egy kattintással Te is hozzájárulhatsz ahhoz, hogy az európai döntéshozók meghallják és megértsék az üzenetet: a természetvédelmi jogszabályokat nem gyengíteni, hanem betartani és kiterjeszteni szükséges!