Rólunk


megnezlekmagyarorszag.hu
Magyarország értékeinek blogja


Elérhetőségek:
Elérhetőségek: megnezlekmagyarorszag@gmail.com
Tel.: 06-30/617-1048  A Megnézlek Magyarország Blog, azzal a céllal jött létre, hogy bemutassa Magyarország történelmi, népművészeti, természeti és kulturális emlékeit és értékeit. Oldalunk az elmúlt években több ezer fotón és közel 150 cikken keresztül igyekezett mindezt megtenni. Legkedveltebb cikkünket 17,000-en olvasták, oldalunkat pedig már több mint 250,000-en látogatták meg. 2018 elején kezdtünk videóanyag készítésével is foglalkozni Magyarország Értékes néven. Második videónkat a Göcsej Falumúzeumról összesen 16,000-en, a harmadikat az őcsényi Bogár István Hagyományőrző Egyesületről 36,000 -en tekintették meg. Azóta megkeresés alapján vállaljuk hasonló videóanyagok, fotók elkészítését és bemutatását oldalainkon.
 Magunkat egyfajta digitális értékmentőként határozzuk meg. Fontosnak tartjuk, hogy a ma felnövekvő generáció, aki az internet világában éli élete nagy részét, számukra feldolgozható, értelmezhető módon találkozzanak ezekkel az értékekkel.
   
  

Nagy Gábor szerző/szerkesztő:

Skanzen, Szenna 2014


  1983.-ban születtem Székesfehérváron. Középiskolai éveimet a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, kerámia szakán végeztem. Itt olyan szakemberek keze alatt tanulhattam a népművészetet, művészettörténetet és a szakmát, mint Büki Zsuzsanna, Pinke Miklós vagy N. Csehi Edit. A középiskolai évek után a Kaposvári Egyetem Művészeti Főiskolai Kar növendékeként Lieber Erzsébet, Ország László voltak a mestereim. Tanulmányaimat két év után befejeztem. Felnőttként a geológia alapjait Korbély Barnabás és Futó János geológusoktól tanulhattam, egy geotúra-vezetői tanfolyamon.
 24 éves voltam, amikor az életem gyökeresen megváltozott a Jézus Krisztussal való találkozás hatására. Amiket addig értéknek véltem, hirtelen teljesen értéktelenné váltak. Pillanatok alatt szabadultam meg a drog- és alkoholfüggőségből, és az öngyilkosság gondolatától. Elkezdtem szépnek látni az engem körülvevő világot.

  2015. október 18.-án a Bakony-Balaton Geopark és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park által szervezett geotúra-vezető tanfolyamot végeztem el. 2016. február 1.-től két éven keresztül, a Bakony-Balaton Geopark szerződéses partnere voltunk a Keleti-Bakonyban.
  2017. 02. 25.-én az Egyenes Út Turisztikai Egyesület alakuló közgyűlésén, annak elnökévé választottak. Az Egyesület kifejezetten a keresztény életvezetés szerint élők számára szervez túrákat, kirándulásokat, táborokat és egyéb szabadidős programokat. Nagy megtiszteltetés ebben a munkában részt venni.

Grósz Istvánnal a székesfehérvári Hit Gyülekezete lelkészével a Római-fürdőnél 2016-ban


A Bogár István Hagyományőrző Egyesület tagjaival a 2018-as forgatáson.

Családommal egy kirándulás alkalmával.

 

Szekeres Zsanett, társszerző:  Szekeres Zsanett vagyok, 26 éves. Jelenleg három gyermekemmel tartózkodom otthon. Már általános iskolásként is szívesen írtam cikkeket az iskolaújságba. Az írás és az irodalom szeretete a gimnáziumba is elkísért, aktívan részt vettem szavaló - és szép kiejtési versenyeken, pályázatokon. Az utazás szeretete később jött, férjemmel és a gyerekekkel sokfelé jártunk már az országban. Úgy gondoljuk, az hogy három, kicsi gyerekünk van, még nem akadályozhat minket abban, hogy hazánkat közelebbről is megismerjük. A legkisebb még csak 5 hónapos, de már ő is rutinos csavargónak számít. Utazásaink alkalmával igyekszünk természeti és/vagy történelmi jelentőségű helyekre ellátogatni. Hiszünk abban, hogy fontos a hagyományok ápolása és továbbadása a következő generáció számára. Igyekszünk úgy élni, hogy gyermekeink számára jó példát mutassunk. 


Humai Zsolt, társszerző - fotográfus1968-ban születtem. Annak ellenére, hogy rengeteg kép született rólam gyerekkoromban, mivel apám a filmes korszak nagy kedvelője volt, jómagam elég későn ismerkedtem meg a fényképezőgép másik oldalával.
2004-ben vásároltam egy kompakt fényképezőgépet, amit legfőképpen utazásaim során használtam, emlékeim megörökítésére. 2014-ben részt vettem az „Ajkai Fotóklub” öt előadásból álló ingyenes fotós tanfolyamán majd pár hónap után lecseréltem a kompaktot egy DSLR gépre. Szeretem teljes erőbedobással csinálni amit csinálok ezért a gép és az objektívek folyamatos cseréje jelenleg is folyik.
A tanfolyamon tanultakat, a klub tagjainak tanácsait megfogadva és a fotós könyvekben olvasott ötleteket kamatoztatva kinyílt  egy  új világ előttem. Más szemmel nézem a világot, észreveszem az apróbb, a laikusok számára talán nem annyira feltűnő részleteket is. Beleszerettem a fényképezésbe, mert megörökíthető vele egy soha vissza nem térő és megismételhetetlen pillanat.
A két év alatt kialakult, hogy melyek azok a fotós területek amik igazán tetszenek. Legjobban az esemény-fotózást kedvelem, de szeretek arcokat kiemelni a tömegből, így a portrék is kedvesek számomra. Egyik kedvenc elfoglaltságom, csavarogni a szabadban vagy a városban, tehát a természetfotók és az utcai fényképezés sem állnak messze tőlem. A természetben a vízeséseket és a vízi képeket részesítem előnyben. Nagyon élvezem a tükörképekkel való játékot.A közeljövőben is azon fogunk dolgozni, hogy a kedves olvasók elé tárjuk Magyarország legszebb, legmesésebb, legvarázslatosabb helyeit, értékeit. Nagy örömünkre szolgál, hogy van igény hazánkat igényesen, kulturált módon bemutató oldalakra.
 Célunk nem titkoltan az, hogy az oldalainkra látogató személyek kedvet kapjanak meglátogatni Magyarország legszebb műemlékeit, túraútvonalait, látnivalóit. Bővebb információt kapjanak hazánkról.
RÓLUNK ÍRTÁK:

"Köszönöm ezt a sok csodás képet , amit megosztasz velünk! Sok sikert és további jó munkát kívánok! 
Gila Edit


"Gyönyörű felvételeket láttam, olyan helyekről is, ahol nem jártam.Köszönöm,hogy végignézhettem!"
Bencze Éva


"Köszönjük szépen! Nagyon jól éreztük magunkat! Nagy élmény volt!"
Tibi és Évi

"Nagyon szép és értékes amit csináltok, csak így tovább..!"
Törökné Irén

"...Szeretném megköszönni a jól felkészült, profi, túravezetésedet. Örömmel emlékezem vissza. Tartalmas volt, a táj csodás volt, érdekes infókat tudtam meg pl. a dolomitokról és  Keleti- Bakony múltjáról. Szóval nagyon jól éreztem magam."
Csesznák Márta


"Fantasztikus elkötelezettséggel dolgoznak a nemes cél érdekében. Gratulálok és köszönet érte!"
Harmat Beáta
Bakonyi Természettudományi Múzeum