Falusi hangulatú vendégház a Mátra lábánál

 Még a tél végén tettünk látogatást a Keleti-Mátrában. Sirokon szálltunk meg, egy csodálatos kis apartmanban. Bátran mondhatjuk, hogy elsőosztályú falusi turizmus is van ma Magyarországon. Általában aktívan pihenünk, mert ahova elutazunk, ott majd minden nevezetességet megnézünk. A Halháza Vendégház tökéletes választás volt.


  A csodálatosan felújított kockaház, két apartmannak ad helyet a falu szélén. A fa burkolatot kapott épület a tulipános zsalugátereivel beleilleszkedik a Tarna-patak völgyébe. Pár házzal odébb már az erdő szája tátong, csupán két-három perc séta. 



  Az apartmanok régi magyar, paraszti berendezéssel, és a mostanában oly kedvelt vintage stílusban vannak berendezve. Mi fűtésszezonban érkezve, kandallóban, fával fűthettünk, ami külön élmény volt. Az apró részleteiben is csodásan berendezett ház, igazi pihenést biztosított számunkra, amikor a nevezetességek meglátogatása után visszatértünk oda. A faluban és a környéken is rengeteg a látnivaló.




A faluban található a Mátra egyik legszebb vára, valamint egy nagyon szép tájház is. Mindkettőt érdemes megnézni. A várból csodás kilátás nyílik a Mátrára, még a Kékestető is látszik, a falu pedig a lábunk alatt terül el a völgyben. A tájházat, amit a környék palóc építkezéseinek egyik remek példája szintén kár lenne kihagyni.



 Amennyiben a Keleti-Mátrát szeretné meglátogatni, és egy valóban minőségi, falusi szálláshelyen megszállni, mi csak ajánlani tudjuk a Halháza Vendégházat, hiszen mi kipróbáltuk!







A Keleti-Mátrában készült videónk:


Halháza Vendégház


Telefon:
06-20-9809-578
06-36-561-085
E-mail:
info@halhaza-vendeghaz.hu
Cím:
Sirok, Széchenyi u. 146.