Hangulatos csend a zalai lankákon

Patóhegyi Borházfalu

 Az elmúlt években előnyben részesítjük a falusi turizmus adta lehetőségeket. Nem volt ez másként most sem. Nyugodt szívvel mondhatom, hogy egy kisebb fajta csodára bukkantunk a Zala megyei Petrikeresztúr közelében fekvő Patóhegyen. Egykor volt présházak sorakoznak egymás mellett, csodálatosan a hagyományok és a modern kor elvárásainak megfelelően felújítva, apartmanosítva. Kilométerekre szinte semmi civilizáció, csak a szőlők, erdők és a présházak. Nagy örömmel mutatjuk be nektek a Patóhill névre keresztelt nyugalomszigetet.




 Zala megye sok látnivalóval rendelkezik. Most elsősorban pihenni mentünk, de mi nem bírjuk ki, hogy ezt-azt meg ne nézzünk. A fő úti cél a Göcseji Falumúzeum volt, ahol volt szerencsénk interjút készíteni Varju Andrással a múzeum osztályvezetőjével. Nem szerettünk volna a városban megszállni, inkább valami csendesre vágytunk. Így utolag nézve rendkívül jól választottunk. A Patóhegyen régi borospincéket, présházakat felújítva épült meg egy kis csoda, amely hat házzal egy borospincével, kerti tóval és egy grillterasszal várja az ide látogatókat. Minden ház nevet kapott, és saját színvilágot. A házak teraszáról csodálatos kilátás nyílik a zalai erdőkre, olyannyira, hogy hajnalban a szemfüles és csendes ittlakó, szinte testközelből szemlélheti a híres zalai gímállományt, mert azok a "kertben" legelésznek. A természet közeli élmény valósággá válik a vadon élő állatok tekintetében is.



 A házak berendezése, mind bútorok, mind használati eszközök tekintetében tükrözi a hagyományos magyar paraszti életet, mindamellett a kor követelményeinek is megfelel. Falusi kényelem, falusi nyugalom.




 Gyerekeknek rengeteg játszási lehetőség van, na nem számítógépen és okoskütyün, hanem a természetben, az erdőszélen, mezőn. 
 Kellemes sétákat lehet tenni Patóhegyen, ahol a mai napig sok a Göcseji táj jellegzetes népi építészeti eljárásával épült borospincét, présházat találunk.

Örömmel ajánljuk Önöknek ezt a fantasztikus helyet, ha valóban kikapcsolódni szeretne, és kicsit kiszakadni a nagyvárosok zajából, stresszéből!

A hely megálmodóinak és kivitelezőinek gratulálunk és jó forgalmat kívánunk!





PATÓHEGYI BORHÁZFALU, ZALA MEGYE
8984 Petrikeresztúr, Patóhegy

Információ és foglalás:
Sebők Fatima
0630/277-8508
info@patohill.hu